Na spisku se nalaze 72 jela. Na prvom mestu se nalaze pazarske mantije, a kako je objašnjeno, reč je o srpskom jelu poreklom iz Novog Pazara koje po ukusu podseća na bosanski burek, ali je po obliku sasvim drugačije – oblikuje se u male kuglice koje se re
Testo se prvo razvuče, premaže puterom, a zatim puni mlevenom junetinom, solju, biberom, lukom i doda se malo ulja. Jednom napunjeno, testo se oblikuje u male loptice, ređa se u tepsiju, zatim se tradicionalno peče u starim pećima koje im daju jedinstveni ukus i miris. Mantije se obično služe s jogurtom, piše u opisu ovog jela na sajtu gastronomskog vodiča.
Na sledećem mestu je leskovački ajvar, pa komplet lepinja. Među prvih 15 jela na ovom spisku su i leskovački roštilj, petrovački kulen, leskovački voz, užička pršuta, sarma, pljeskavica, burek sa sirom, bela čorba, pirotska peglana kobasica, krofne, pasulj i urnebes.